Betöltés

Zeng a Zengő Tájház udvara

Zeng a Zengő Tájház udvara

Kedden, július 17-én kezdődött el az oromi tájháznál az a kézműves tábor, amit már nyolcadik éve szerveznek a Zengő Kézműves Egyesület tagjai. A gyerekek, akik nem csak helybeliek, hanem a környező falvakból érkeztek, illetve helybeli nagyszülőknél töltik a nyári szünetnek ezt a részét, szemmel láthatóan nagyon élvezik a vakáció hasznos eltöltését. A batikolástól kezdve a hímzésen keresztül egészen a lomfűrésszel történő munkán át széles palettán mozog a kézműves foglalkozások skálája. Muhi Zsuzsanna egyesületvezető szerint mind a 48 résztvevő megtalálhatja a neki tetsző foglalkozást a szombatig tartó tábor ideje alatt.

– Nagyon sok munkát szabtunk ki a gyerekekre. Szőnek, fonnak, makraméznak, fonalgrafikáznak, sperlemezből is készítünk emléktárgyakat, amiket mind haza is visznek majd, ha véget ér a tábor. Előtte azonban a záró napon, szombaton, kiállítást szervezünk az itt elkészült munkákból, ez lesz a koronája a mi kis táborunknak, ahol bemutatjuk, hogy milyen ügyesek a mi gyerekeink – mondta el Muhi Zsuzsanna.

A táborba a környékbeli felnőttek is bekapcsolódtak Tóthfaluból és Oromhegyesről is, akik érdeklődnek a kézműves foglalkozások iránt és tovább tudják adni a tudásukat.

zengo

zengo2

 

zengo3

zengo4