Betöltés

Belecsaptunk a lecsóba

Belecsaptunk a lecsóba

Más volt ez az idei, a kilencedik Lecsófesztivál, mint a többi. Egyrészt azért, mert az eddigieknél több, összesen 17 csapat nevezett be és köztük voltak negyvenfős társaságok is, másrészt pedig azért, mert épp a kampányidőszak alatt tartották meg a szervezők, a Varázsfalatok Egyesület és a VMSZ oromi helyi szervezetének tagjai. De volt még egy érdekessége! Idén először a helyi közösség meghirdette a Legszebb kert versenyt a Facebookon és ennek eredményhirdetését is a Lecsófesztiválra időzítettük.

A csapatok már kora reggel sürgölődtek a malomnál, ahol nagyjából minden társaságnál hasonlóképp főtt a lecsó, mégpedig úgy, hús vasárnap lévén került bele hús is jószerével. Mindenki a maga megszokott fortélyai szerint készítette el az ételt, amiből aztán jó sült és főtt ki.

Kis művelődési műsorral is készültünk, melyben ének és tánc na meg versek kaptak helyet, de köszöntőt intézett a megjelentekhez Nyilas Mihály, most a VMSZ helyi szervezetének elnökeként és az eseményt megtisztelte jelenlétével Pásztor István is, aki a közelgő választások fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Legszebb kert Pejak Gyöngyié, második helyezett Erdélyi Valéria, míg a harmadik Takács Anasztázia.

A délutáni órákban a háromtagú zsűri a legjobb szakácsoknak is díjat osztott, oly sokat, hogy talán nem is akadt senki, aki ajándék nélkül ment haza. Sőt, biztos, hogy nem, mert ha mást nem, egy nagyszerű közösségi élménnyel a szívében távozott!

lecso

Puskás Károly fotóalbuma a Facebookon megtekinthető