Betöltés

Szavazzon a VMSZ jelöltjeire és a fejlődésre!

Szavazzon a VMSZ jelöltjeire és a fejlődésre!

Szeptember 27-én Orom Helyi Közösség Tanácsát Önök választják meg!

Amennyiben megkapjuk bizalmukat, továbbra is mindent megteszünk, hogy a helyi járulékot községi, tartományi, köztársasági, anyaországi és uniós támogatásokkal párosítva Orom, Völgyes és Újfalu ne csak megmaradjon, hanem fejlődhessen is! Bőven van még tennivalónk, hogy az itteni élet jobbá váljon. Ehhez kérjük a segítségüket és bizalmukat. Vegyenek részt a szavazáson és támogassák jelöltjeinket, akik tudásuk és erejük legjavával közösségünk érdekeit szolgálják a következő négy évben!

EREDMÉNYEINK

Az elmúlt négy évben falvainkat Zentával és Szabadkával összekötő vasútvonal felújítását egy 21 millió eurós beruházás teszi lehetővé, melynek oroszlánrésze már megvalósult, aminek köszönhetően az állomásépületet is felújíthattuk.

Új buszmegálló létesült a központban. A helyi közösség épületében térfigyelő rendszert helyeztünk el, amely az első lépés a jobb közbiztonságért. Központunk szépítése is megtörtént a régi bakterház helyén létrehozott parkkal, de Újfaluban is elültettünk 2 ezer facsemetét, hogy visszahozzuk régi fényét.

Támogattuk a tűzoltó otthon hőszigetelését, bővítettük az utcai világítást és javítottuk az áramellátást, 4234 méter utcát és utat aszfaltoztunk, 3990 méter mezei utat köveztünk, 930 méternyi járdafelújítást végeztünk el.

Parkolót építettünk ki a temetőnél és a templomnál, a temetőben a ravatalozót tataroztuk és szereltük fel. A tájháznál a vizes blokk, a kerítés javítása, és új kapu elkészítése történt meg. Völgyesen a művelődési otthon teraszának kiépítését támogattuk.

Iskolánk teljesen megújult és korszerűsödött kívül-belül, 36 millió dináros támogatásból. Jótékonysági akciót szervezve defibrillátort szereztünk be egészségházunknak, és az óvodánál ütésgátló sportpályát alakítottunk ki. Határon átívelő pályázatnak köszönhetően a malom környékét kezdtük rendezni. Művelődési, sport, és egyéb civil egyesületeink húsz rendezvényét támogattuk és mi magunk is szerveztünk megmozdulásokat, hogy pezsgővé tegyük a falvaink életét, gondoljunk csak a világtalálkozóinkra.

TERVEINK

A következő 4 évben  Oromon, Völgyesen és Újfaluban számos utat és utcát  aszfaltozunk vagy a meglévő aszfaltot koptatóréteggel látjuk el. Ezek a következők: a Nagy út– Fehér Ferenc utca közötti összekötő út, a Radnóti Miklós, Móra Ferenc és a Szarvas Gábor utca és ezek vasút melletti összekötő útja az Ivo Andrić utcáig, a Nikola Tesla utca a vasúti raktár felé, a Kodály Zoltán utca folytatása, az  Oromról Völgyes felé vezető út a Fehér Ferenc utcáig, Újfaluban  a Jókai Mór és a Móricz Zsigmond utcák, Völgyesen a Petőfi Sándor utca a Pósa sor végéig. Végre megépül az Oromot Csantavérrel összekötő aszfaltút, ami az idén csak a járvány miatt maradt el, akárcsak a Tóthfalut és Völgyest összekötő út kiszélesítése és felújítása.

Mezei utaink kikövezése Újfaluban a Jókai Mór utcában (alsó rész) az aszfaltútig, Völgyesen pedig a falutól a Bugyi útig és Oromon a Kis út második fázisa.

A járdaépítést és felújítást Önökkel közösen folytatjuk.

Helyi közösségünk épületét külső szigeteléssel tesszük energiatakarékosabbá, meszeléssel pedig szebbé. Az utcai világítás bővítésére is nagy figyelmet fordítunk.

A temetőben teraszt építünk a ravatalozóhoz, és a belső járda javítását elvégezzük. Az oromi művelődési otthonban a színpadot bővítjük.

Felújítjuk a szélmalom vitorláját és megindítjuk az Öko-falu programunkat is ezen a helyszínen, felújítjuk fürdőmedencénket.  A régi oromi iskolát szálláskapacitássá alakítjuk át.

 

Hogy folytathassuk és a terveink valóra váljanak, kérjük, a szeptember 27-ei, helyi közösségi választáson voksoljon ránk, a VMSZ csapatára!

OROM

 1. Lékó Róbert: Ha Önök most is úgy látják, hogy eredményes és tartalmas időszakon vagyunk túl, és jó ez az irány, kérem, tiszteljenek meg újból bizalmukkal, hogy folytatni tudjam a megkezdett munkát!

 

 1. Nyilas Mihály: Komoly a behoznivalónk a munkahelyteremtés, a további aszfaltozások és a három falu arányos fejlesztését illetően. Jelentős forrásokat kell találnunk községi, tartományi, köztársasági, anyaországi és EU-szinten. Ha bizalmat szavaznak nekem, mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön!

 

 1. Madár József: A Helyi Közösség Tanácsának munkájában már húsz éve veszek részt, ezt a munkát szeretném folytatni, továbbra is a falu polgárainak érdekeit képviselve.

 

 1. Erdélyi Olivér: Mesterközgazdászként jelenleg a Regionális Hulladéktároló Kft.-ben dolgozom, mint pénzügyi szakmunkatárs-könyvelő, emellett saját könyvelőcéget működtetek. A magyarkanizsai VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökeként is tevékenykedem. A fiatalok itt tartását és boldogulását tartom legfontosabb célomnak!

 

 1. Lékó Béla: Aktív tűzoltóként az oromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hírnevét öregbítem. Nyugdíjasként a Regionális Hulladéktároló Kft. villanyszerelőjeként is dolgozom. Mindig büszkeséggel tölt el, ha szeretett falum épül-szépül. Ehhez járulnék hozzá, ha megválasztanak.

 

 1. Tukacs Piroska: Harmincegy éve dolgozom a helyi általános iskolában tanítóként, éppen ezért nagyon sok személyes kapcsolat fűz a helybéli emberekhez. Első helyen áll számomra a gyerekek, fiatalok érdekeinek érvényesítése, hisz falunk életében ők jelentik a jövőt.

 

 1. Szalkai Nemes Valéria: Okleveles biológusként. a magyarkanizsai önkormányzat önálló mezőgazdasági szakmunkatársaként dolgozom, ezért teljes körű a rálátásom a településeinket is meghatározó ágazatra, amelyet kamatoztatni szeretnék, mint leendő tanácstag.

 

 1. Pósa Gábor: Földmérő mérnökként a szabadkai Városrendezési Intézetben dolgozom. Felhasználva területrendezési és -fejlesztési tapasztalataimat, tanácstagként helyi közösségünk további fejlődését segíteném.

 

VÖLGYES

 1. Versegi Márta: A magyarkanizsai önkormányzatban húsz éve dolgozom. Völgyesiként tudom, mi az, amivel a falu megmaradását és fejlődését elősegíthetném, mint a helyi közösség tanácsának tagja.

 

 1. Bata Erzsébet: 49 éve egy Völgyes környéki családi gazdaság aktív tagja vagyok. 21 éve részt veszek a mezőgazdasági civil szervezetek munkájában minden szinten, beleértve a Mezőgazdasági Minisztériummal történő kapcsolattartást. Ezt kamatoztatnám tanácstagként, még jobban a helyi gazdák boldogulását és a helyi mezőgazdasági fejlesztéseket célozva.

 

ÚJFALU

 

 1. Pópity Enikő: Családom mezőgazdasággal foglalkozik. Fontosnak tartom Újfalu szépítését, fejlesztését és a lakóinak érdekeit. Újfalu fel kell, hogy zárkózzon Oromhoz és Völgyeshez!