Betöltés

Csantavér felé félúton

Csantavér felé félúton

A mart aszfalttal való földesutak javításának sorában Orom következett Magyarkanizsa községben a szerdai nap folyamán, szeptember 23-án.
Ez az út összeköti nem csak a két falut, hanem a két községet is. A nyáron a gazdák összefogásával megjavítottuk a földesutat, azonban épp az a rész, ami hozzánk tartozik, az a 700 méteres szakasz kövezve volt, de az idő és az itt lebonyolított forgalom megtette hatását és javításra szorult, hisz olyan kátyúk keletkeztek, amik már a közlekedésbiztonságra hatással vannak. Amit ténylegesen javítani kellett az 300 métert tett ki.

Éppen ezért kérvénnyel fordultunk Magyarkanizsa község önkormányzatához, mely a saját költségvetéséből mintegy 500 ezer dinárral támogatni tudta ezt a munkafolyamatot. Idén már aszfaltozásra volt tervezve mindez, de valószínűleg a mostani körülmények között ez elmaradt. Arra viszont nem tudtunk várni, hogy kiaszfaltozzák, ugyanis mindkét település lakói egyaránt használják eme szakaszt, ezért fogtunk hozzá ehhez a munkához.

Ennek keretében még el lett végezve Újfaluban a Jókai Mór utca kitakarítás – ahol volt egy szakasz, ami szintén veszélyeztette a közlekedést.

ut